Döntsön a megelőzés mellett, válassza a patkányriasztót!

A mondás, miszerint könnyebb a bajt megelőzni, mint utólag elhárítani a károkat, a patkányok esetében is igaz. Ezeket az állatokat a legtöbb ember utálja, és szeretne megszabadulni tőlük. Az undor sajnos általában jogos: az ember környezetében élő házi patkány és vándorpatkány is rengetegféle betegséget terjeszt. A házi patkány a földfelszín feletti búvóhelyeket szereti, mint például az istálló vagy a szeméttelep, a vándorpatkány pedig a csatornákban, trágyatárolókban bújik meg. Védekezni kell ellenük a legjobb megelőzéssel, például patkányriasztóval,mert ahol egyszer megjelentek, nehéz kiirtani őket.

A patkány nagyon szívós, ellenálló, találékony és bizony okos állat. Nagyon jól úsznak, ugranak és gyorsak. A patkányriasztó az állatok óvatossága miatt előnyösebb választás a kihelyezett méregnél. Egyrészt, ha már megjelentek a kártevők, és mérget szeretnénk nekik kitenni, meg kell figyelnünk a vándorlási útvonalukat. Erről ritkán térnek le, így ha máshova tesszük a mérget, nem fognak belőle enni. Fontos azonban, hogy más élőlény nem férhet hozzá! Csak az a méreg a hatásos,ami lassan fejti ki hatását, ugyanis kifigyelik, és ha valamelyikük elpusztul tőle, a többiek nem esznek belőle többet. A patkányriasztó másképpen szabadít meg az állatoktól, az emberi fülszámára nem hallható, de számukra elviselhetetlen frekvenciájú ultrahangot bocsát ki magából. További előnye, hogy más élőlényekre nincsen hatással. A patkányriasztó a mérgezés másik hátrányától, a tetemek eltakarításától is megkímél minket, ráadásul, ha a patkány elérhetetlen helyen pusztul el, idővel iszonyatos bűzt fog árasztani.

Mint látjuk, a rágcsálókat kiirtani nem egyszerű. Azokon a helyeken, ahol van esély a megjelenésükre, érdemes inkább a megelőzésre koncentrálni, mégpedig patkányriasztóval.Az általunk forgalmazott készülékek hatékonyan védenek akár nagyobb, elsősorban zárt területeket is.

Szeretne további tájékoztatást kapni patkányriasztóinkról? Szívesen segítünk! Forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink bármelyikén!