Elérhető: Raktáron
FG-015 nyestriasztó
Cikkszám: 00017
16,129 Ft
Nettó ár: 12,700 Ft

Darab

FG-015 nyestriasztó

Ahol nem áll rendelkezésre 220V hálózati feszültség vagy időszakosan áramtalanítják az épületet (pl. nyaralókban), ott a 4 db bébi elemmel működő FG-015 nyestriasztóval tarthatók távol a nemkívánatos látogatók. Az készülék a nyesteken kívül menyétek, pelék és rágcsálók ellen is eredményesen alkalmazható. A riasztó zárt terekben ~ 100 m-ig, szabadban ~ 50 m-es körzetben nyújt hatékony védelmet a készülék által besugárzott területen.

Alkalmazási területei:

- zárt terekben, pl. padlásokon, tetőterekben - ereszalján -, ahol nyestek vagy rágcsálók jelenlétére utaló jelek tapasztalhatók, illetve
- szabadban, pl. fedett gépkocsi beállók, teraszok, kisebb kertek nyestvédelmére és bárhol, ahol meg tudjuk óvni a fröccsenő víztől, esőtől.

Működése

A készülék szakaszosan működik,: kb. 6 másodpercenként erős és agresszív ultrahang jelet bocsát ki. A hang emberi füllel nem érzékelhető, a nyestek azonban jól hallják a számukra erős terhelést jelentő ultrahangot és rövid időn belül elhagyják a riasztó által besugárzott területet. Az FG-015 megelőzés céljából is alkalmazható.

Használata, üzembe helyezése

Távolítsuk el a készülék hátlapját (a hátlapot 4 csavar rögzíti) és helyezzük az elemtartóba a 4 db R14 típusú bébielemet. Ha mind a 4 elemet a helyére tettük, a készülék automatikusan bekapcsol. A működést a riasztó előlapján, a hangszóró mellett lévő led kb. 6 mp-es időközökben röviden felvillanó fénye jelzi. Tegyük vissza a hátlapot. A riasztó használatra kész. Kikapcsolása az elemek kivételével valósítható meg. Egy garnitúra elem a választott minőségtől függően akár fél éves működést is biztosít.

Elhelyezése

A riasztót olyan helyre tegyük, ahol a területet besugárzása a legjobban van biztosítva. Ne tegyük oda, ahol a hang kibocsátás akadályozva van (pl. függöny vagy szekrény mögé). Négy csavarral oldalfalra vagy mennyezetre is felszerelhető.

Műszaki adatok

 • Üzemi feszültség: 6V (4 db. R14 típusú, 1,5 V-os bébielem ? nem tartozék)
 • Áramfelvétel: impulzus kibocsátáskor kb. 0,005 A; szünet időben kb. 0,000005 A
 • Hangkibocsátás: 6 mp-enként, kb. 0,6 mp. időtartam
 • Ultrahang frekvencia: 21 kHz (? 10%)
 • Hangteljesítmény: >100 dB (? 15%)
 • Hatásterület: zárt térben max. 100 m?; szabadban kb. 50 m-es körzetben, a besugárzott területen
 • Hangkibocsátás szöge: 120°
 • Tesztelt hőmérséklet tartomány: -15°C +60°C között
 • Méretek: 190 x 70 x 33 mm
  Kategóriák: Nyestriasztók