Hogyan fokozhatja az ultrahangos rágcsálóriasztó hatékonyságát?

Ultrahangos rágcsálóriasztó

Ha szeretné végleg száműzni otthonából a betolakodókat, fogadja meg tanácsainkat az ultrahangos rágcsálóriasztó kiválasztásával és használatával kapcsolatban!


Az egerek és patkányok ádáz betolakodók, amikkel szemben nagyon nehéz védekezni, hisz elég egy kis rés vagy egy nyitva felejtett ajtó, és máris bent vannak az épületben. Dézsmálnak, kárt tesznek a berendezésekben és betegségek hordozói lehetnek, egyértelmű hát, hogy nincs helyük az ember környezetében.

Bár ma már sokféle eszközt lehet bevetni ellenük, a legmodernebb és egyben leghatékonyabb az ultrahangos rágcsálóriasztó. A készülék meglehetősen egyszerű elven működik, olyan tartományban bocsát ki ultrahangos hullámokat, amiket az egerek és patkányok nem tudnak elviselni, így azok új otthon után néznek.

Az ultrahangos rágcsálóriasztó hatékonyan távol tartja az egereket, patkányokat, és hosszú távon is megvédi a lakást a betolakodóktól. A rágcsálók általában néhány napon, legfeljebb egy-két héten belül elhagyják a riasztó által védett területet. Ráadásul különösebb teendő sincs a készülékkel, egyszerűen csak be kell dugni a konnektorba és máris teszi a dolgát.

Hogyan érdemes választani?

Ami fontos, hogy a rágcsálóriasztót az ingatlan méretére kell szabni, ehhez ellenőrizni kell a termékleírásban feltüntetett hatásterületet. Ugyanakkor a lakás elrendezése is befolyásolja a rágcsálóriasztó teljesítményét, mivel a falak, bútorok elnyelik a hullámokat és nem érik el a rágcsálókat. Vagyis elrendezéstől függően több készülékre lehet szükség.

Néhány tipp a használathoz

  • A rágcsálóriasztót az egerek és patkányok által kedvelt helyek közelében kell elhelyezni, ez lehet konyha, fürdőszoba, de a lakáson kívül pince, padlás, garázs is.
  • Célszerű időnként ellenőrizni, hogy a riasztó biztosan áram alatt van és működik, melléképületekben, ahol könnyen piszkos lehet, érdemes olykor egy kicsit letisztogatni.
  • A hatékonyság fokozása érdekében ajánlott egyéb óvintézkedéseket tenni, azaz pótolni az épület műszaki hiányosságait és persze rendszeresen takarítani.

Reméljük, mindez Önnek is segít megszabadulni a rágcsálóktól és minden kellemetlenségtől, amit azok magukkal vittek otthonába. Nézzen körül nálunk, és kérdezzen bátran!