Elérhető: Raktáron
M094 nyestriazstó
Cikkszám: 00015
7,366 Ft
Nettó ár: 5,800 Ft

Darab

M094 nyestriazstó

Az ultrahangos nyestriasztót a motortérben kell elhelyezni. A készüléket zsúfolt, illetve nagyobb motorterű gépkocsikhoz javasoljuk. A motorteret kitöltő, szorosan egymás mellett lévő alkatrészek akadályozzák a hang terjedését (az ultrahang hullámai a felületekről visszaverődnek), de a négy hangszóró különböző pontokra történő elhelyezésével az egész motortér egyenletesen besugározható, hangárnyékolt területek kialakulásának veszélye elkerülhető.
A nyestriasztó által kibocsátott erős, agresszív ultrahang elől a nyestek és a rágcsálók is meghátrálnak, rövid időn belül elhagyják az autó motorterét.

Több helyen is leírtuk, de fontos, ezért nem árt megismételni: a nyest illatanyagával jelöli territóriumát, ezen belül rejtekhelyeit is. Ha autónk motorterében már járt nyest és ott nyugodt, biztonságos rejtekhelyet talált, igen nagy a valószínűsége, hogy ismét felkeresi gépkocsinkat.
Amennyiben nyest jelenlétére utaló nyomokat találtunk - a riasztó beszerelésétől függetlenül - el kell tüntetnünk szagnyomát. Erre a nyestriasztó aeroszol a legalkalmasabb, mert egy motormosás áráért elfedi a nyest szagnyomait átmeneti védelmet biztosít a rágható alkatrészeknek, ezáltal tovább növeli az ultrahangos riasztó hatékonyságát. Hatástartóssága kb. 2-3 hónap.

Az ultrahangos nyestriasztó és a nyestriasztó aeroszol együttes alkalmazása minimálisra csökkenti a rágással okozható kártétel kockázatát.

Használata, üzembe helyezése

Az ultrahangos nyestriasztó beszerelése és elektromos bekötése a mellékelt útmutató alapján házilag is elvégezhető, kellő ismeretek és megfelelő eszközök nélkül a beszerelést autóvillamossági szakműhelyben kell elvégeztetni.
A szakszerűen beszerelt riasztó a gyújtáskulcs kivételekor automatikusan bekapcsol és a gépkocsi elindításáig folyamatosan működik. Beállítást, karbantartást nem igényel, a megfelelő működést a világító LED jelzi.

Műszaki adatok

  • Tápfeszültség: 11-15 V =
  • Áramfelvétel: < 0,05mA
  • Kibocsátott frekvencia: ~23kHz frekvencián (az emberi fül számára nem érzékelhető)
  • Hangteljesítmény: ~ 100 dB. +/- 20 %
  • Kialakítása: a kiöntött elektronika védett a szennyeződésektől és nedvességtől, vízsugártól óvni kell
  • Méretek: 73 x 44 x 28, hangszórók r=30 mm + 13 mm

Jótállási idő 12 hónap

Kategóriák: Nyestriasztók